Feszítőrendszerek

Racsnis feszítés

A Gibbon arra törekszik, hogy az egyszerű, mezei felhasználók is képesek legyenek, egyedül is kifeszíteni egy slackline-t, ezért a kamionosok és fuvarozók körében jól ismert és népszerű racsnis feszítéssel ellátott slackline szetteket dobott piacra. Egy vagy két racsni, no meg némi “racsnizom” segítségével a Gibbon Slackline szettek a kívánt feszességre húzhatóak, és biztonságosan leoldhatóak.

Racsni típusok

GIB_Travelline_Detail

Könnyített racsni

Kis mérete és súlya miatt ideális, ha sokat utazol vagy kirándulsz, de a slackline-odat nem szeretnéd otthon hagyni. A Travelline slackline szett tartozéka.

 

 

 

funline2Normál racsni

Semmi extra, teszik a dolgát, rövidebb hevederek megfeszítéséhez használható. Classic, Funline, Jibline típusú slackline szettek tartozéka.

 

 

 

flowline4Szűkítővel ellátott normál racsni

1 inch (2,5cm) széles hevederek biztonságos megfeszítéséhez ajánlott szűkítővel ellátott racsnit használni, mert ebben egyenletesen és szépen fut a kötél. Flowline, Tubeline slackline szettek tartozéka.

 

 

 

 

_vyrp11_21Gibbon_Surfer_Line_X13_2Hosszú karos racsni

Hosszabb kötelek is patent feszesre húzhatók vele. A hosszú kar nagyobb erőátvitelt tesz lehetővé. Surferline szettek tartozéka.

 

 

 

 

gibbon_modularanchorsetModuláris Trickline feszítő rendszer szett XXL racsnival

Az extra  feszesség eléréséhez. Egy komplett szett, melyet trickline hevederek feszítésére állítottak össze.

Racsni fel- és leszerelés

Normál racsni használata

Szűkítővel ellátott normál racsni használata

Nagy racsni használata

XL Trickline Moduls

Láncos feszítőrendszer

Longline és Highline slackline-ok megfeszítésére használt eszközök.

Longline / Highline eszközök

Láncos feszítő

A világ legkisebb és legkönnyebb feszítőrendszere. Könnyű telepítést tesz lehetővé 150m hosszúságig. Egy ember is elég a működtetéséhez.

Line Grip

A Line Grip-et a láncos feszítővel összekapcsolva feszíthetőek meg az 1 inch-es long- illetve highline hevederek. Óriási előnye, hogy használat után eltávolítjuk a rendszerből.

Line Lock

A Line Grip leszerelése utána a Line Lock viseli a rendszerben a teljes terhelést. A Gibbon feszítőrendszerét használva longline esetén két LineLock-ra lesz szükséged a kötél megfeszítéséhez, highline-nál pedig négyre, amennyiben a biztosítókötél szerepét is egy 1 inch-es heveder tölti be.

 

 

 

Körheveder

Longline és highline rendszerek standolásához használható kiegészítő.

 

Sekli (Shackle)

A körheveder és a LineLock eszközök összekötését szolgáló nagy teherbírású, oldható kötés.

 

 

Highline-ozáshoz nélkülözhetetlen eszközök

 

46 mm Forged Steel Ring nyolcasKarika és ereszkedő nyolcas

Highline rendszer kiépítésekor a karikával / ereszkedő nyolcassal rögzíti magát a rider a slackline-hoz. Bármelyik eszközt is választod, kettőre lesz szükséged a biztosításhoz.

dinkotel

Dinamikus és statikus kötél

Leash (“póráz”): kb lábszár hosszúságú dinmikus kötél, ezzel van a rider a karihoz és a beülőhöz kötve. A leash egy visszafelé fűzött perec csomóval + lebiztosító csomóval kapcsolódik a beülőhöz. Statikus kötelet a slackline heveder alatti biztosító kötélként szokak alkalmazni.

beuloMászó beülő

Highline-ozáskor a beülőt kötik össze a leash kötél segítségével karikához, mely a slackline hevederen fut. Ezek az eszközök mentik meg a ridert a mélybe zuhanástól.

FIGYELEM! A highline veszélyes sport! Megfelelő előképzettség és gyakorlat nélkül életveszélyes!

Láncos feszítőrendszer használata

PitPull (láncos feszítő), LineLock, LineGrip, Körheveder, Shackle (sekli) – Longline kihelyezése